• Wedstrijd: Creëer uw eigen autocarreis

  20.06.2017 Productvernieuwing

  BAAV organiseerde in het academiejaar 2016-2017 een wedstrijd in voor hogescholen en laat studenten ‘Bachelor Toerisme & Recreatiemanagement’ hun ideale autocarreis bedenken. Op het einde van het academiejaar werd 1 winnaar aangeduid door een professionele jury.
  De werken werden beoordeeld door een heterogene groep van toerisme professionals. Uiteraard zijn er autocarondernemers, maar ook touroperators, reisagenten, reisleiders en in toerisme gespecialiseerde journalisten. Samen zullen zij, na grondig overleg, de winnende reis aanduiden.
  Er wordt vooral gekeken naar de creatieve manier waarop omgesprongen wordt met de autocar en de bestemming. Maar uiteraard zijn praktische zaken ook belangrijk, zoals de kostprijsberekening, de rij- en rusttijdenwetgeving, de opbouw van de reis, enzoverder. De reis moet immers uitvoerbaar zijn. De studenten werden bovendien gevraagd nog een stap verder te gaan en na te denken over de verkoopbaarheid van hun creaties en ook een marketingplan toe te voegen.

  Op 19 juni 2017 werd tijdens een jury-vergadering met verschillende professionals uit het vak unaniem beslist dat werk nummer 6 (Beleef Alles Anders in Vlaanderen) de winnaar is voor dit academiejaar.

  Hieronder zijn de verschillende kandidaten terug te vinden.

  • IRU & Busworld Academy International Coach Conference

   14.06.2017 Evenementen en attracties

   IRU & Busworld Academy International Coach Conference will take place in the framework of the Busworld Europe exhibition. Conference participants get free access to the exhibition.

   More info:
   https://www.iru.org/what-we-do/events/iru-busworld-academy-international-coach-conference

   • De Kantoorbus in het nieuws

    07.06.2017 Productvernieuwing

    Gisteren was er een groot evenement rond De Kantoorbus. Nadien verscheen deze in het nieuws.
    Op HLN: http://www.hln.be/hln/nl/926/Geld/article/detail/3175885/2017/06/06/Kantoorbus-van-Colruyt-heeft-groot-potentieel.dhtml
    Op ROBtv: http://www.robtv.be/nieuws/leuven/rijdend-kantoor

    • Ledenvergadering: de papier- en vignettenberg: Door het bos de bomen zien

     23.03.2017 Sector

     De tsunami aan bijkomende regelgeving, en de bijhorende berg aan formulieren, online-aanvragen, vignetten, buitenlandse vertegenwoordigers, etc. is nauwelijks bij te houden. In die mate zelfs dat het voor bedrijven niet te volgen is, en men bijgevolg maar boetes riskeert.
     Omdat de regelgeving in verschillende Europese landen quasi dagelijks wijzigt is het natuurlijk moeilijk om pasklare antwoorden te geven, maar in sommige gevallen zijn die er wel… net zoals gepaste werkwijzen.

     Om aan die vragen zo goed als mogelijk tegemoet te komen, organiseren wij een informatievergadering op donderdag 23 maart, om 14u in Hotel Van Der Valk, langs de E17 richting Kortrijk in Nazareth. We hebben het o.a. over:

     • De detachering van werknemers en minimumlonen (vb de beruchte wet Macron in Frankrijk): waar staan we vandaag en wat kunnen we nog verwachten.
     • Overzicht van de regel/administratieve verplichtingen in de diverse landen mbt de controle op minimumlonen
     • Het formulier A1 (grensoverschrijdende tewerkstelling): herkomst + praktische tips bij het invullen
     • Invoering van Lage Emissie Zones, vignetten, …

     Naast de toelichting zelf, plannen wij er een open gesprek met DKV, die via het raamakkoord met BAAV voor een deel van de oplossing kan instaan.
     Om de vergadering zo concreet mogelijk te maken geven wij u de kans om uw vragen op voorhand te bezorgen via . Wij zorgen –zo mogelijk- voor gepaste antwoorden tijdens de vergadering.

     PRAKTISCH
     Waar: Autosnelweg E-17, 9810 Nazareth Gent
     Wanneer: 23 maart
     Hoe laat: 14u

     We nodigen graag alle geïnteresseerde bedrijven uit voor deze vergadering.
     Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen via

     • Werkgeversopleiding - 15 maart

      15.03.2017 BAAV activiteiten

      Wij hebben het genoegen om u uit te nodigen voor een nieuwe werkgevers-opleidingen. Deze vindt plaats op woensdag 15 maart.
      Er worden twee verschillende modules aangeboden, namelijk Veilig aan Boord (thema 2) en Wegcode en ongevalsaangifte (thema 3). Beide modules worden gesponsord door MAN Truck & Bus.
      Adres:
      MAN Truck & Bus nv
      Brusselsesteenweg 406
      1730 Kobbegem (Asse)
      We starten stipt om 8u30 en sluiten (de les) af om 16u30. Tussendoor krijgt u een broodjeslunch aangeboden.
      U begrijpt dat deze opleiding enkel voor werkgevers is bedoeld. Het aantal plaatsen is beperkt ; snel inschrijven via is dus de boodschap. Gelieve bij de inschrijving ook uw voorkeur van module door te geven, wij proberen hier zoveel mogelijk rekening mee te houden.