• Prospectie, selectie en opleiding nieuwe chauffeurs

  31.10.2017 Chauffeurs

  Uit verschillende initiatieven is gebleken dat het beroep van bus/carchauffeur zeer attractief is voor een ruim publiek. Het behalen van het rijbewijs D is voor velen echter een niet te nemen financiële drempel. De investering van algauw € 2 500, of meer, voor er een uitzicht is op effectieve tewerkstelling is voor vele geïnteresseerden een te hoog risico.

  Om de groep gemotiveerde en goede potentiële bus- en carchauffeurs toegang tot de sector te geven zal BAAV een nieuwe prospectieactie opzetten. De kandidaten zullen dan grondig gescreend worden door actieve bedrijfsleiders. De screening zal gebeuren in het Kasteel van Rumbeke op 17 november.
  Kandidaten die de screening goed doorstaan kunnen dan op zoek naar een bedrijf waar zijn hun praktijkopleiding kunnen volgen, en bijgevolg ook waarschijnlijk kunnen tewerkgesteld worden. Enkel diegenen die op die manier door een bedrijf worden voorgedragen zullen tot de cursus worden toegelaten.

  Bedrijven kunnen echter ook op eigen initiatief kandidaten voorstellen. Deze moeten dan de selectieprocedure uiteraard niet meer doorlopen.

  Uiteindelijk zullen tot 30 kandidaat chauffeurs worden opgeleid.

  Meteen na de theoretische opleiding, die klassikaal wordt gegeven op zaterdag 25 november, zaterdag 2 december en dinsdagavond 5 december, kunnen de kandidaten hun theoretische examen afleggen. Deze zijn gepland in het examencentrum van Roeselare. Een deel van de praktijkopleiding wordt in groepsverband gegeven. Het andere deel van de praktische opleiding wordt aangeboden door het bedrijf waarmee de kandidaat een overeenkomst heeft. Het volledige traject wordt vanuit BAAV minutieus begeleid.

  De kandidaten betalen enkel de kost voor het afleggen van de examens. De opleidingen zelf wordt door de sector aangeboden.

  Kandidaten worden vriendelijk verzocht om het CV-format in bijlage terug te vinden, volledig in te vullen en te sturen aan , samen met een motivatie waarom u graag autobus of -carchauffeur wilt worden.

  • Wedstrijd: Creëer uw eigen autocarreis

   20.06.2017 Productvernieuwing

   BAAV organiseerde in het academiejaar 2016-2017 een wedstrijd in voor hogescholen en laat studenten ‘Bachelor Toerisme & Recreatiemanagement’ hun ideale autocarreis bedenken. Op het einde van het academiejaar werd 1 winnaar aangeduid door een professionele jury.
   De werken werden beoordeeld door een heterogene groep van toerisme professionals. Uiteraard zijn er autocarondernemers, maar ook touroperators, reisagenten, reisleiders en in toerisme gespecialiseerde journalisten. Samen zullen zij, na grondig overleg, de winnende reis aanduiden.
   Er wordt vooral gekeken naar de creatieve manier waarop omgesprongen wordt met de autocar en de bestemming. Maar uiteraard zijn praktische zaken ook belangrijk, zoals de kostprijsberekening, de rij- en rusttijdenwetgeving, de opbouw van de reis, enzoverder. De reis moet immers uitvoerbaar zijn. De studenten werden bovendien gevraagd nog een stap verder te gaan en na te denken over de verkoopbaarheid van hun creaties en ook een marketingplan toe te voegen.

   Op 19 juni 2017 werd tijdens een jury-vergadering met verschillende professionals uit het vak unaniem beslist dat werk nummer 6 (Beleef Alles Anders in Vlaanderen) de winnaar is voor dit academiejaar.

   Hieronder zijn de verschillende kandidaten terug te vinden.

   • IRU & Busworld Academy International Coach Conference

    14.06.2017 Evenementen en attracties

    IRU & Busworld Academy International Coach Conference will take place in the framework of the Busworld Europe exhibition. Conference participants get free access to the exhibition.

    More info:
    https://www.iru.org/what-we-do/events/iru-busworld-academy-international-coach-conference

    • De Kantoorbus in het nieuws

     07.06.2017 Productvernieuwing

     Gisteren was er een groot evenement rond De Kantoorbus. Nadien verscheen deze in het nieuws.
     Op HLN: http://www.hln.be/hln/nl/926/Geld/article/detail/3175885/2017/06/06/Kantoorbus-van-Colruyt-heeft-groot-potentieel.dhtml
     Op ROBtv: http://www.robtv.be/nieuws/leuven/rijdend-kantoor

     • Ledenvergadering: de papier- en vignettenberg: Door het bos de bomen zien

      23.03.2017 Sector

      De tsunami aan bijkomende regelgeving, en de bijhorende berg aan formulieren, online-aanvragen, vignetten, buitenlandse vertegenwoordigers, etc. is nauwelijks bij te houden. In die mate zelfs dat het voor bedrijven niet te volgen is, en men bijgevolg maar boetes riskeert.
      Omdat de regelgeving in verschillende Europese landen quasi dagelijks wijzigt is het natuurlijk moeilijk om pasklare antwoorden te geven, maar in sommige gevallen zijn die er wel… net zoals gepaste werkwijzen.

      Om aan die vragen zo goed als mogelijk tegemoet te komen, organiseren wij een informatievergadering op donderdag 23 maart, om 14u in Hotel Van Der Valk, langs de E17 richting Kortrijk in Nazareth. We hebben het o.a. over:

      • De detachering van werknemers en minimumlonen (vb de beruchte wet Macron in Frankrijk): waar staan we vandaag en wat kunnen we nog verwachten.
      • Overzicht van de regel/administratieve verplichtingen in de diverse landen mbt de controle op minimumlonen
      • Het formulier A1 (grensoverschrijdende tewerkstelling): herkomst + praktische tips bij het invullen
      • Invoering van Lage Emissie Zones, vignetten, …

      Naast de toelichting zelf, plannen wij er een open gesprek met DKV, die via het raamakkoord met BAAV voor een deel van de oplossing kan instaan.
      Om de vergadering zo concreet mogelijk te maken geven wij u de kans om uw vragen op voorhand te bezorgen via . Wij zorgen –zo mogelijk- voor gepaste antwoorden tijdens de vergadering.

      PRAKTISCH
      Waar: Autosnelweg E-17, 9810 Nazareth Gent
      Wanneer: 23 maart
      Hoe laat: 14u

      We nodigen graag alle geïnteresseerde bedrijven uit voor deze vergadering.
      Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen via