• Prospectie, selectie en opleiding nieuwe chauffeurs

  31.10.2017 Chauffeurs

  Uit verschillende initiatieven is gebleken dat het beroep van bus/carchauffeur zeer attractief is voor een ruim publiek. Het behalen van het rijbewijs D is voor velen echter een niet te nemen financiële drempel. De investering van algauw € 2 500, of meer, voor er een uitzicht is op effectieve tewerkstelling is voor vele geïnteresseerden een te hoog risico.

  Om de groep gemotiveerde en goede potentiële bus- en carchauffeurs toegang tot de sector te geven zal BAAV een nieuwe prospectieactie opzetten. De kandidaten zullen dan grondig gescreend worden door actieve bedrijfsleiders. De screening zal gebeuren in het Kasteel van Rumbeke op 17 november.
  Kandidaten die de screening goed doorstaan kunnen dan op zoek naar een bedrijf waar zijn hun praktijkopleiding kunnen volgen, en bijgevolg ook waarschijnlijk kunnen tewerkgesteld worden. Enkel diegenen die op die manier door een bedrijf worden voorgedragen zullen tot de cursus worden toegelaten.

  Bedrijven kunnen echter ook op eigen initiatief kandidaten voorstellen. Deze moeten dan de selectieprocedure uiteraard niet meer doorlopen.

  Uiteindelijk zullen tot 30 kandidaat chauffeurs worden opgeleid.

  Meteen na de theoretische opleiding, die klassikaal wordt gegeven op zaterdag 25 november, zaterdag 2 december en dinsdagavond 5 december, kunnen de kandidaten hun theoretische examen afleggen. Deze zijn gepland in het examencentrum van Roeselare. Een deel van de praktijkopleiding wordt in groepsverband gegeven. Het andere deel van de praktische opleiding wordt aangeboden door het bedrijf waarmee de kandidaat een overeenkomst heeft. Het volledige traject wordt vanuit BAAV minutieus begeleid.

  De kandidaten betalen enkel de kost voor het afleggen van de examens. De opleidingen zelf wordt door de sector aangeboden.

  Kandidaten worden vriendelijk verzocht om het CV-format in bijlage terug te vinden, volledig in te vullen en te sturen aan , samen met een motivatie waarom u graag autobus of -carchauffeur wilt worden.

  • Basisopleiding voor nieuwe bus- en carchauffeurs

   27.08.2012 Chauffeurs

   De sector blijft voortdurend op zoek naar nieuwe goede autobus- en autocarchauffeurs. Veel kandidaten, en mogelijks uitstekende en klantgerichte chauffeurs zitten momenteel in een andere functie. De stap maken naar de bussector kan echter niet gezet worden zonder te beschikken over het rijbewijs en de vakbekwaamheid D.
   BAAV neemt nu voor de tweede keer de organisatie van de opleiding voor zijn rekening. Hiermee wordt de toegang tot het beroep een heel stuk makkelijker gemaakt, al moeten de kandidaten eerst een selectieprocedure door komen en nog slagen voor alle examens.
   Begin 2012 kwamen op die manier 27 nieuwe chauffeurs in de sector.

   De nieuwe opleiding start op 24 november 2012.
   U vindt hierbij het volledige persartikel, mat alle praktische info.

   • Kost examens rijbewijs en vakbekwaamheid

    01.01.2012 Chauffeurs

    De kosten voor de examens voor het rijbewijs D en de vakbekwaamheid D, bij de diverse GOCA centra, bedragen € 199,- voor het volledige theoretische examen (3 delen), € 45,- voor het praktijkexamen rijbewijs en € 212,- voor het praktijkexamen vakbekwaamheid D.

    De volledige prijslijst, o.a. voor de rijbewijzen en vakbekwaamheid D1 en D-E, vindt u in bijlage.