• IRU & Busworld Academy International Coach Conference

  14.06.2017 Evenementen en attracties

  IRU & Busworld Academy International Coach Conference will take place in the framework of the Busworld Europe exhibition. Conference participants get free access to the exhibition.

  More info:
  https://www.iru.org/what-we-do/events/iru-busworld-academy-international-coach-conference

  • Informatievergadering nieuwe vereisten voor de verplichte nascholing van autobus- en autocarchauffeurs

   01.02.2016 Evenementen en attracties

   In een samenwerking met FBAA Oost- en West Vlaanderen organiseerde BAAV op 1 februari een grote informatievergadering over de wijzigingen in de regelgeving betreffende de verplichte nascholing voor de chauffeurs. Deze wijzigingen dreigen de organisatie, betaling en opvolging van deze chauffeursvormingen ernstig te bemoeilijken. Tijdens de vergadering werden doeltreffende services voorgesteld worden die u op een significante wijze kunnen helpen … maar die alleen kunnen werken als er voldoende samenwerking kan gerealiseerd worden.
   De presentaties die gegeven werden kunt u via onderstaande pdf terugvinden.

   • KAURI leden in beweging rond duurzame mobiliteit

    18.10.2013 Evenementen en attracties

    Binnen KAURI beweegt er heel wat rond duurzame mobiliteit. Zo was er eind vorig jaar de stakeholdermeeting rond duurzaam busvervoer en wisselden onlangs KPMG en Fietsersbond van jobs.

    De meeste stadstransportsystemen scoren niet goed op hun energie-efficiëntie. Aan de andere kant vervangt één autocar wel tot 30 auto's.

    Op 18 oktober 2013 organiseerden KAURI en Busworld een meeting rond duurzame mobiliteit bij bus en autocar transport. Samen met Roger Kesteloot van De Lijn onderzochten we de voordelen van het duurzaam bus transport. Tijdens verschillende sessies worden inzichten van deelnemers uitgewisseld over hoe men de politieke, technische, economische en communicatieve grenzen van duurzaam bustransport kon overwinnen.

    Deze sessie vond plaats tijdens Busworld Academy Launch op Busworld Kortrijk, 's werelds grootste bus en autocarbeurs.