• Wedstrijd: Creëer uw eigen autocarreis

  20.06.2017 Productvernieuwing

  BAAV organiseerde in het academiejaar 2016-2017 een wedstrijd in voor hogescholen en laat studenten ‘Bachelor Toerisme & Recreatiemanagement’ hun ideale autocarreis bedenken. Op het einde van het academiejaar werd 1 winnaar aangeduid door een professionele jury.
  De werken werden beoordeeld door een heterogene groep van toerisme professionals. Uiteraard zijn er autocarondernemers, maar ook touroperators, reisagenten, reisleiders en in toerisme gespecialiseerde journalisten. Samen zullen zij, na grondig overleg, de winnende reis aanduiden.
  Er wordt vooral gekeken naar de creatieve manier waarop omgesprongen wordt met de autocar en de bestemming. Maar uiteraard zijn praktische zaken ook belangrijk, zoals de kostprijsberekening, de rij- en rusttijdenwetgeving, de opbouw van de reis, enzoverder. De reis moet immers uitvoerbaar zijn. De studenten werden bovendien gevraagd nog een stap verder te gaan en na te denken over de verkoopbaarheid van hun creaties en ook een marketingplan toe te voegen.

  Op 19 juni 2017 werd tijdens een jury-vergadering met verschillende professionals uit het vak unaniem beslist dat werk nummer 6 (Beleef Alles Anders in Vlaanderen) de winnaar is voor dit academiejaar.

  Hieronder zijn de verschillende kandidaten terug te vinden.